Vilka är vi

Tre glada teknikentusiaster som gillar Virtual Reality och har startat den gemensamma VR-verkstaden Kodkvarnen.

Björn är IT-pedagogen som bidrar med verklighetens perspektiv ifrån skolans värld, Calle den programmerande fotografen som numera även halkat in på spelmotorer och Johannes programmeraren som kommer till bordet med erfarenhet ifrån att bygga företag i Uppsala.

Två exempel på vad vi gjort hittills är att ha byggt VR-demot "Hitta i Hudik" till Innovation Day 2019 i våras samt arrangerat VR-kvällar uppe på Propell för nyfikna företagare.

Vi bygger lokalproducerade VR-appar och levererar dessa som en helhet inklusive rätt hårdvara & utbildning, oftast till mässor eller som permanenta installationer på företag. Ett av våra långsiktiga mål är att kunna hjälpa skolor med VR i utbildningen genom att tillhandahålla ett helheterbjudande så att varje skola som vill kan ha en VR-sal, ungefär som en klassisk datorsal fast med VR-stationer.

Tror du också på VR och skulle vilja visa kollegorna en konkret prototyp av ditt koncept är du välkommen att maila oss på hej@kodkvarnen.se för att få hjälp med produktionen. Eller om du vill börja med att köra en VR-kväll fullmatad med VR-upplevelser på ert kontor så kan vi hjälpa till med det också!